onsdag 1 augusti 2012

Köket

 Som jag tidigare berättat så ska vi renovera vårt kök nu i augusti. Köket var nyrenoverat då vi köpte lägenheten men ganska så snart upptäckte vi att det var ett riktigt fuskbygge,  snubben hade inte dragit elen ordentligt, skjutdörren till skafferiet pajade efter ca en månad eftersom han skruvat fast den i gipsskivor utan att sätta pluggar, kökssystemet är illa monterat och sitter snett, vattnet är feldraget, ja you name it! Vår plan var ändå att renovera köket eftersom det inte var i vår smak, men vi hade ändå förväntat oss att det skulle hålla fram tills dess. Man gör så många fel som förstagångsköpare, nästa gång kommer vi definitivt att vara mer krävande och verkligen kolla upp med en besiktningsman så att allt är ok innan vi skriver på kontraktet, och med det sagt så ångrar jag ändå absolut inte att vi köpte just den här lägenheten tvärtom så har vi gjort en investering som lönat sig. Vi planerar att lägga om golvet till en vitlaserad parkett, måla väggarna vita, sätta vitt kökssystem från ikea, en målad glasskiva som stänkskydd istället för kakel,  bänkskiva i trä, och så behåller vi alla vitvarorna förutom fläkten som, surprise surprise pajat! Jag tror att köket kommer att se mycket större ut när vi målat det vitt och dessutom rivit skafferiet, något som jag också ser fram emot är att få mer förvaringsutrymmen, så som vi har det nu är det bara skåpslådor, nu kommer vi att få både skåpslådor och skåpsluckor, ja som i ett vanligt kök med andra ord =)

Låt er inte luras av bilden =) 


Det kombinerade kyl och frysskåpet kommer i det nya köket stå där spegeln sitter just nu. Det är tyvärr den enda lösningen om vi ska kunna ha ett städskåp också för det vill jag helst inte ha fristående. Men många har tydligen kyl och frys med ismaskin fristående, så jag hoppas att det ska se ok ut.


Tycker det är så sjukt snyggt med glasskiva som stänkskydd, vår glasskiva kommer nog att vara i någon turkos/aquamålad färg. Bilden är lånad av Selina på styleroom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar